Κύπρος: Νέος επαναπατρισμός 107 Κύπριων πολιτών

Κύπρος: Νέος επαναπατρισμός 107 Κύπριων πολιτών

Άλλοι 107 Κύπριοι πολίτες θα επαναπατριστούν την Παρασκευή 10 Απριλίου, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όπως ανακοινώθηκε.

Από τους 107 που θα επαναπατρισθούν, οι 53 βρίσκονται στο εξωτερικό και με πτήση της Cyprus Airways θα μεταφερθούν από το Αννόβερο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Οι Κύπριοι πολίτες που θα ταξιδέψουν από το Αννόβερο προέρχονται από τη Γερμανία 36, τη Σαουδική Αραβία 7, την Ελβετία 3, την Ολλανδία 2, τη Δανία 2, την Πολωνία 2 κι από τη Γαλλία 1.

Στη στάση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Cyprus Airways άλλοι 54 Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το κόστος της πτήσης του αεροσκάφους που αναμένεται να προσγειωθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, είναι προσφορά της Τράπεζας Κύπρου και της εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina που παραχώρησε τα καύσιμα για την πραγματοποίηση της πτήσης. Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τις δυο εταιρείες για την κάλυψη του κόστους επαναπατρισμού των 107 Κυπρίων πολιτών./ibna