Αλβανία: Αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μοντέλων λόγω της πανδημίας

Αλβανία: Αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μοντέλων λόγω της πανδημίας

Στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μοντέλων, στην νέα κατάσταση που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19 στην Αλβανία επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Αλβανίας Anila Denaj σε δηλώσεις της σημείωσε ότι ορισμένοι τομείς προσπαθούν να αναδιοργανώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, με το φασόν να είναι ένας από αυτούς, ώστε να διατηρηθούν θέσεις εργασίας για ορισμένο διάστημα.

«Εργαζόμαστε με διάφορους τομείς, οι οποίοι μπορούν να αναδιοργανώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, υπό τις σημερινές συνθήκες της πανδημικής κατάστασης. Το φασόν είναι ένα από αυτά», δήλωσε η Υπουργός Denaj σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο ATSH.

Σύμφωνα με την Denaj, στις επιχειρήσεις φασόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πάγια στοιχεία του ενεργητικού τους με κατάλληλο τρόπο ώστε να παράγουν προϊόντα άμεσης ζήτησης λόγω των αναγκών που έχουν προκύψει σε υγειονομικό υλικό, από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Αυτή είναι μια άμεση βοήθεια για να κρατήσουν αυτές οι βιομηχανίες την απασχόληση για ορισμένο χρονικό διάστημα. Και αφού βγούμε από αυτή την κατάσταση οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να συνεχίσουν τις παραγγελίες ή να τις αναδιοργανώσουν» σύμφωνα με την Υπουργό Denaj./ibna