Βόρεια Μακεδονία: Το Πάσχα δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία, είπε ο Filipce

Βόρεια Μακεδονία: Το Πάσχα δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία, είπε ο Filipce

Το ζήτημα του εορτασμού του Πάσχα και τον εκκλησιασμό των πιστών τέθηκε στον Υπουργό Υγείας Venko Filipce και αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Υγείας, πιστεύει ότι τα υπάρχοντα μέτρα είναι επαρκή για την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Καθώς είναι γνωστό ότι το Πάσχα είναι πάντα Κυριακή και η παράδοση απαιτεί επισκέψεις στις εκκλησίες το απόγευμα της Παρασκευής, το Σάββατο τα μεσάνυχτα και την Κυριακή, οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάνε στην εκκλησία, δήλωσε ο Filipce.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 4 μ.μ. και διαρκεί μέχρι την επόμενη μέρα μέχρι στις 5 το πρωί και τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 4 μ.μ. την Παρασκευή και τελειώνει στις 5 το πρωί τη Δευτέρα, συνέχισε ο Filipce.

Φυσικά, οι πιστοί θα μπορούν να ανάψουν ένα κερί σε μια εκκλησία τη Δευτέρα και την Τρίτη μέχρι τις 4 μ.μ., πριν από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, επειδή οι διακοπές διαρκούν τρεις μέρες. Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης και να μην επιτρέπεται σε πολλούς ανθρώπους να εισέλθουν στις εκκλησίες συγχρόνως.

Όσον αφορά τις θρησκευτικές αργίες που είναι μπροστά μας, ο υπουργός Filipce τόνισε ότι θα ισχύσει πλήρης περιορισμός στην κίνηση.

«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών, κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων, θα είναι πολύ δύσκολο, αν η κίνηση επιτρέπεται, να ελεγχθεί, οπότε η απόφαση είναι η εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν για το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Filipce./ibna