Ρουμανία: Οι περιορισμοί ενδέχεται να εκτρέψουν τις δημοκρατίες από την ευημερία, δηλώνει ο Aurescu

Ρουμανία: Οι περιορισμοί ενδέχεται να εκτρέψουν τις δημοκρατίες από την ευημερία, δηλώνει ο Aurescu

«Η κρίση του Covid-19 μας ώθησε να επανεξετάσουμε τη συνδεσιμότητα σε όλες τις διαστάσεις, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, των αγαθών και των ιδεών – τα «νεύρα» που κράτησαν τον κόσμο μας σε κίνηση – έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αναμφισβήτητα εμπόδια», γράφει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Bogdan Aurescu σε άρθρο του στον ΕU OBSERVER, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι περιορισμοί και η αβεβαιότητα αυτής της περιόδου, ενδέχεται να εκτρέψουν τις δημοκρατίες από την ευημερία και μπορεί να οδηγήσουν αναπόφευκτα σε περιορισμούς των δημοκρατικών κοινωνιών μας, προειδοποιεί ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι απαιτείται δράση για την προστασία του κοινωνικού ιστού, της ενσωματωμένης δημοκρατικής αλληλεξάρτησης, της κυκλοφορίας των βασικών αγαθών και η παροχή πραγματικών προοπτικών για την επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων, το συντομότερο δυνατό.

Ο Aurescu αναφέρει ότι οι κοινές αποφάσεις και η συνεργασία έχουν ήδη διευκολύνει τον επείγοντα επαναπατρισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών στα σπίτια τους και τους αγαπημένους τους.

«Αυτό που οι πολίτες μας χρειάζεται να νιώθουν τώρα, όταν επιβαρύνονται από ανασφάλεια σε τόσα πολλά επίπεδα, είναι ότι μπορούν να βασιστούν πραγματικά και πλήρως στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς μας, όπως στη δική τους πολύ στενή οικογένεια, για το καθησυχαστικό συναίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας»./ibna