Τουρκία: Το γεωτρύπανο Fatih πάει στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Το γεωτρύπανο Fatih πάει στη Μαύρη Θάλασσα

Ο  υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Fatih Donmez ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih προσεγγίζει λιμάνι της Κωνσταντινούπολης για να προετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Μαύρη Θάλασσα.  Με ανάρτηση του στο Twitter o Τούρκος Υπουργός έγραψε πως «το Fatih θα προσεγγίσει το λιμάνι  Haydarpaşa για την προετοιμασία τη διέλευση του Βοσπόρου. Μετά την τεχνική προετοιμασία ο νέος σταθμός θα είναι η Μαύρη Θάλασσα. Λάβαμε όλα τα μέτρα για την υγεία του προσωπικού μας ενάντια στον Covid-19. Εύχομαι καλή επιτυχία στο προσωπικό μας. Καλό ταξίδι.»

Η Τουρκία διαθέτει 3 γεωτρύπανα. Το Kanuni το οποίο αγοράστηκε πριν από λίγους μήνες επισκευάζεται σε ναυπηγείο της χώρας και το Yavuz βρίσκεται στο λιμάνι Τasucu στις νότιες ακτές της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Berat Albayrak κι αυτός με μήνυμα του στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφίες των συγκεκριμένων πλοίων και ανέφερε πως «είμαστε κοντά σε ανακαλύψεις που θα τελειώσουν τα ελλείμματα και θα τερματίσει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. Με 3 γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του έθνους μας και αγωνιζόμαστε για να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας μας.»/ibna