Ελλάδα: Κορύφωση θνησιμότητας στην Ελλάδα την 3η βδομάδα του Απρίλη σύμφωνα με μελέτη του IHME

Ελλάδα: Κορύφωση θνησιμότητας στην Ελλάδα την 3η βδομάδα του Απρίλη σύμφωνα με μελέτη του IHME

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον πάνω από 150 χιλιάδες κάτοικοι στην Ευρώπη θα χάσουν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ θα υπάρξει μια σημαντική έλλειψη νοσοκομειακών κλινών και αναπνευστήρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη μελέτης αυτής, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ακόμη στην αρχή, αντιμετωπίζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων.

Έτσι οι χώρες που πλησιάζουν την κορύφωση της κρίσης σε αυτό το κύμα της επιδημίας είναι η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Ρουμανία βρίσκονται στην μέση της αναμενόμενης πορείας.

Άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσουν ένα ταχύτατα αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας όταν κορυφωθεί η πορεία της επιδημίας, την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.

Στην Ευρώπη, το μέγιστο ημερήσιο ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 θα καταγραφεί κατά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου. Επιπλέον, η πανδημία θα εξαπλωθεί από το νότο της ηπείρου, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας (IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (ΗΠΑ)./ibna