Η Ελλάδα μάχεται τον COVID-19, στοπ στις μαζικές Πασχαλινές εξόδους

Η Ελλάδα μάχεται τον COVID-19, στοπ στις μαζικές Πασχαλινές εξόδους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε πέντε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι ανάγκες των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και οι τρόποι ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της κρίσης συζητήθηκαν εκτενώς.

Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, δίνοντας παράλληλα στο σύστημα χρόνο για να προετοιμαστεί για ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορωναϊού στο μέλλον.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί ανέφεραν την ανάγκη να αυξηθούν τα διαθέσιμα κρεβάτια και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ με τον διορισμό περισσότερου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 52 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 1884, ενώ 83 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πέθαναν ήταν άνδρες, ενώ το 87% αντιμετώπιζε υποκείμενα προβλήματα υγείας ή/και ήταν άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 84 ασθενείς βρίσκονται τώρα στην εντατική.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 32.520 τεστ για τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται να βάλει στοπ στις μετακινήσεις στην ύπαιθρο ή στα ελληνικά νησιά για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας ανακοίνωσε την αυξημένη αστυνόμευση διοδίων και λιμένων σε εθνικό επίπεδο.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν σταθμούς διοδίων σε εθνικούς αυτοκινητόδρομους και λιμάνια σε 24ωρη βάση για να εξασφαλίσουν ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες/ταξιδιώτες αντίστοιχα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή τους.

Οι μετακινήσεις για αναψυχή, χωρίς σοβαρούς λόγους, απαγορεύονται. Η παραβίαση του νόμου επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Επιπλέον, μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στους προορισμούς της υπαίθρου και των νησιών με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα παραμείνουν σε εφαρμογή τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απριλίου./ibna