Βόρεια Μακεδονία: Έφτασε η υγειονομική βοήθεια από την Τουρκία

Βόρεια Μακεδονία: Έφτασε η υγειονομική βοήθεια από την Τουρκία

Μεταγωγικό αεροσκάφος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με υγειονομικό υλικό προσγειώθηκε στο Διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της βοήθειας που απέστειλε η Τουρκική Δημοκρατία στις χώρες των Βαλκανίων.

Το υγειονομικό υλικό που έφτασε στη Βόρεια Μακεδονία περιλαμβάνει, 50 χιλιάδες ιατρικές μάσκες, 1.000 προστατευτικές στολές, και 1.000 διαγνωστικά τεστ.

Το τουρκικό αεροσκάφος υποδέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov, ο οποίος τόνισε ότι χείρα βοηθείας μεταξύ των χωρών μας δίνει την ελπίδα ότι από κοινού θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις πιο γρήγορα.

«Η επιδημία του κορωνοϊού έχει γίνει παγκόσμια απειλή. Βιώνουμε τραγικές στιγμές και κάθε μέρα χρειαζόμαστε την παγκόσμια συνεργασία ενάντια σ’ αυτή την παγκόσμια απειλή. Αυτές τις ημέρες η ηγετική και διεθνής αλληλεγγύη έχουν ιδιαίτερη σημασία. Με αυτήν την αντίληψη, η Τουρκική Δημοκρατία αποστέλλει ιατρικά εφόδια σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει την επιδημία. Φυσικά, οι λαοί μας έχουν ζήσει μαζί για αιώνες στα Βαλκάνια και τη «Μακεδονία», η οποία βρίσκεται στην καρδιά των Βαλκανίων και κάθε φορά διατηρεί τη θέση της στην καρδιά της Τουρκίας και του τουρκικού λαού. Σεβόμαστε τις έννοιες της αδελφοσύνης και της φιλίας και ό, τι είναι σε αυτό το πνεύμα», είπε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βόρεια Μακεδονία, ο Hasan Sekizkok.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιατρικός εξοπλισμός που έφτασε στα Σκόπια φέρνει μαζί του αγάπη, φιλία και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και τον Τουρκικό λαό δηλώνοντας ότι θέλει να συμβάλει στην επούλωση των «τραυμάτων του μακεδονικού λαού».

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov έγραψε: Την ευγνωμοσύνη μας προς την Τουρκική Προεδρία και τον Mevlut Cavusoglu της φίλης και συμμάχου μας Τουρκίας για την βοήθεια που παρέχεται στις προσπάθειες μας να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τον COVID-19. Ο στίχος του Rumi έφτασε επίσης: “Υπάρχει ελπίδα μετά από την απελπισία και πολλοί ήλιοι μετά το σκοτάδι”. Φίλη μας Τουρκία σ ευχαριστούμε» καταλήγει στην ανάρτηση του./ibna