Βόρεια Μακεδονία: Δεν εξετάζεται εισαγωγή 14ημερης καραντίνας στη χώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Βόρεια Μακεδονία: Δεν εξετάζεται εισαγωγή 14ημερης καραντίνας στη χώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας, της Βόρειας Μακεδονίας Venko Filipce, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η εισαγωγή καραντίνας 14 ημερών για την χώρα δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, αλλά το κράτος είναι έτοιμο να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα, εάν προκύψει ανάγκη.

«Την παρούσα στιγμή εξετάζουμε τα στατιστικά στοιχεία, ότι παρά την μικρή κορύφωση όπου είχαμε μια σημαντική διαφορά στον αριθμό των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών. Είναι κατά κάποιο τρόπο ψεύτικη αυτή η κορύφωση, καθώς ελέγχθηκε μια μεγάλη ομάδα πολιτών στο Kumanovo, που ήταν επαφές πρώτης γραμμής με ασθενείς και στη συνέχεια επιστρέψαμε στο συνηθισμένο αριθμό των 20-30 περιπτώσεων που επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια του 24ώρου, γεγονός που αποτελεί τη γραμμική αύξηση του αριθμού των ασθενών» δήλωσε ο Filipce απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ότι τα στατιστικά στοιχεία θα αυξηθούν με πιο ανησυχητικό τρόπο, δηλαδή ότι ο αριθμός των ασθενών θα αρχίσει να αναπτύσσεται εκθετικά.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι επαρκή, πλήρη περιορισμό το Σαββατοκύριακο, οριοθέτηση μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων και ανάλογα με τα αποτελέσματα είμαστε προετοιμασμένοι να παρέμβουμε με μέτρα, πρόσθεσε ο Filipce./ibna