Αλβανία: Παράταση μέχρι τις 22 Απριλίου η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων

Αλβανία: Παράταση μέχρι τις 22 Απριλίου η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή της δικαστικής δραστηριότητας και των υπηρεσιών σε όλα τα δικαστήρια της Δημοκρατίας της Αλβανίας μέχρι τις 22 Απριλίου 2020.

Με δελτίο τύπου, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι από την παρούσα απόφαση εξαιρούνται μόνο τα επείγοντα θέματα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της κατάστασης της φυσικής καταστροφής στη χώρα που δημιουργήθηκε από τον ιό COVID-19, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή των δραστηριοτήτων και των δικαστικών υπηρεσιών σε όλα τα δικαστήρια της Δημοκρατίας της Αλβανίας μέχρι τις 22 Απριλίου 2020, εκτός από τα επείγοντα ζητήματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο εκφράζει την απόλυτη εκτίμησή του στους δικαστές και το προσωπικό τους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό ακόμα και αυτή τη στιγμή, σε δύσκολες συνθήκες εργασίας», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου./ibna