Αλβανία: Σε 14ημερη καραντίνα και πληρωμή των εξόδων όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα

Αλβανία: Σε 14ημερη καραντίνα και πληρωμή των εξόδων όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama σχολίασε σήμερα την προσπάθεια Αλβανών πολιτών να περάσουν το συνοριακό σταθμό Kapshtica και να εισέλθουν στη αλβανική επικράτεια.

«Στο συνοριακό σημείο διέλευσης Kapshtica υπάρχουν 19 αυτοκίνητα κατοίκων της Ελλάδας που δεν έχουν ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, να επιθυμούν να εισέλθουν στην πατρίδα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε κάποια άλλη στιγμή, αυτό που λέω θα ήταν παράλογο, είπε ο Rama. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος τρόπος για να αποθαρρύνουμε μια μεγάλη είσοδο από τα σύνορα μας»

«Όποιος κάνει τον πατριώτη, όποιος κάνει τον πενθούντα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την εμπόδιση της εισόδου στην πατρίδα τους, έχει ως στόχο την προώθηση της καταστροφής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Rama.

«Δεν είναι μυστικό», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «ότι είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι ο Sali Berisha έχει μόνο ένα στόχο, πώς και πώς να καταστρέψει για άλλη μια φορά την Αλβανία με τις ψευδαισθήσεις του».

«Ανέφερα εδώ το πολύ δυσάρεστο αυτό όνομα για τη συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών, ως την αρχή μιας σκανδαλώδους πολιτικής διαδικασίας για να προκαλέσει αναταραχή, στην προκειμένη περίπτωση, με την δημιουργία μιας αλυσίδας θανάτου», δήλωσε ο Rama, προσθέτοντας ότι δεν απέχουμε πολύ από αυτή την αλυσίδα.

«Είναι αδιανόητο να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να έρχονται στα σύνορα. Τα σύνορα είναι κλειστά για να προστατεύσουν τις ζωές όσων βρίσκονται εδώ μέσα από τα σύνορα», δήλωσε ο Rama.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε περαιτέρω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εισέλθει σε μια ενδιάμεση διαδικασία μέσα στις επόμενες 24 ώρες για την είσοδο στη χώρα με έγγραφα διαμονής από άλλη χώρα.

Ο Rama δήλωσε ότι «μπορούμε να παρέχει πρόσβαση σε όποιον έχει πραγματικά κάποιο λόγο, αλλά θα τίθεται σε καραντίνα για 14 μέρες σε ξενοδοχειακές δομές με δικά του έξοδα με τις τιμές να είναι σταθερές. Η καραντίνα θα ελέγχεται από την Αστυνομία, θα απαγορεύεται να βγει από το δωμάτιο με πλήρη απομόνωση, όπου δεν θα έχει καμιά επαφή με άλλους».

Σύμφωνα με τον Rama, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε τον λαό μας, την Αλβανία από τις καταστροφές και αυτούς που έρχονται».

Όποιος φτάνει στην Αλβανία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, από τους Αλβανούς που κατοικούν σε άλλες χώρες, είναι ανεύθυνος για τον εαυτό του, την οικογένεια του και τη δική μας χώρα./ibna