Ρουμανία: Ο Ciolacu κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν τις πολιτικές συγκρούσεις

Ρουμανία: Ο Ciolacu κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν τις πολιτικές συγκρούσεις

Ο προσωρινός Πρόεδρος του PSD Marcel Ciolacu κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός: «Ας σταματήσουμε αμέσως τις πολιτικές συγκρούσεις! Ας συνεργαστούμε».

Την Κυριακή, ο προσωρινός Πρόεδρος του PSD Marcel Ciolacu απηύθυνε ανοικτή επιστολή σε όλους τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ζητώντας τους να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ciolacu υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικές συγκρούσεις και αποστειρωμένες αντιπαραθέσεις, ούτε για εκλογικούς υπολογισμούς ούτε για τα συμφέροντα των κομμάτων. «Χάνουμε κρίσιμες μέρες όταν τα κόμματα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο Κοινοβούλιο, οι οποίες στη συνέχεια λαμβάνονται από την κυβέρνηση υπό μορφή διαταγμάτων έκτακτης ανάγκης, τα οποία έχουν τύχει μιας επιφανειακής επεξεργασίας και το Κοινοβούλιο τις τροποποιεί και πάλι για να διορθώσει τα σφάλματα που έχουν συμβεί και άλλοι βουλευτές προσφεύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την αποτροπή της έναρξης ισχύος τους!» δήλωσε ο Marcel Ciolacu στους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την ανοικτή επιστολή απεύθυνε ο Marcel Ciolacu στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων: Ludovic Orban του PNL, Dan Barna του USR, Kelemen Hunor του UDMR, Victor Ponta του Pro Romania, Calin Popescu Tariceanu του ALDE, Eugen Tomac του PMP και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Εθνικών Μειονοτήτων Varujan Pambuccian./ibna