Ρουμανία: Ξεκίνησε η παραγωγή εξοπλισμού προσωπικής προστασίας

Ρουμανία: Ξεκίνησε η παραγωγή εξοπλισμού προσωπικής προστασίας

Ναι στην χρήση μάσκας

Από τις 15 Απριλίου, οι γιατροί και το κοινό δεν θα έχουν πλέον προβλήματα στο να προμηθευτούν προστατευτικές μάσκες και ιατρικές φόρμες, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Virgil Popescu.

«Η παραγωγή προστατευτικών μασκών και προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, έχει ξεκινήσει στη χώρα. Παίρνουμε αιτήματα από εταιρείες που επιθυμούν να παράγουν. Νομίζω ότι από τις 15 Απριλίου θα είμαστε σε θέση να παράγουμε αρκετές μάσκες για τις ανάγκες του πληθυσμού και τους γιατρούς. Νομίζω ότι είστε πολύ πιο ασφαλείς από άποψη υγιεινής, εάν βγαίνετε από το σπίτι φορώντας μάσκα », δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Virgil Popescu.

Σε χθεσινή του ανάρτηση άλλωστε, στο Facebook, o Υφυπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του DSU Raed Arafat παρότρυνε όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα. Προσθέτοντας ότι αν δεν μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο μάσκες ή είναι υπερβολικά ακριβές, τότε να αυτοσχεδιάζουμε, φτιάχνοντας μόνοι μας στο σπίτι μάσκες, τις οποίες όμως θα πρέπει να τις πλένουμε καθημερινά και να τις σιδερώνουμε.

«Θα χρειαστεί να συνηθίσουμε σε αυτή την πρακτική, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα ήταν καλό να αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε το συντομότερο δυνατόν», έγραψε ο Raed Arafat./ibna