Τουρκία: Δωρεάν διανομή σε μάσκες για τους πολίτες

Τουρκία: Δωρεάν διανομή σε μάσκες για τους πολίτες

Δωρεάν διανομή σε μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό προχώρησε η Τουρκία σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση του COVID-19 στη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αποφάσισαν από κοινού την δωρεάν διανομή σε μάσκες, μέσω της ιστοσελίδας των Τουρκικών Ταχυδρομείων.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν μάσκες, μέσω του διαδικτυακού τόπου ηλεκτρονικού εμπορίου των Τουρκικών Ταχυδρομείων. Κάθε πολίτης μπορεί να λαμβάνει 5 δωρεάν μάσκες την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε καταστήματα και αγορές χωρίς τη χρήση μάσκας προσώπου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους πολίτες κάτω των 20 ετών και άνω των 65 ετών, τους αποκλείει και από την απόκτηση δωρεάν μασκών. Η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτών των ηλικιακών ομάδων, ελήφθη για την προστασία των ευάλωτων ομάδων αλλά και την διασπορά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην Τουρκία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας έχουν επιβεβαιωθεί 27.069 κρούσματα του COVID-19 ενώ έχουν καταγραφεί 574 θάνατοι./ibna