Χαμηλά τα ποσοστό μόλυνσης από τον κορωναϊό στην Ελλάδα. Μέχρι τέλη Απριλίου οι περιορισμοί

Χαμηλά τα ποσοστό μόλυνσης από τον κορωναϊό στην Ελλάδα. Μέχρι τέλη Απριλίου οι περιορισμοί

Το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε την Κυριακή 62 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων να ανέρχεται σε 1.735.

73 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους με μέσο όρο ηλικιακά τα 74 έτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν καταλήξει (83,6%) αντιμετώπιζαν υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και ήταν άνω των 70 ετών, με 52 άνδρες και 21 γυναίκες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 93 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική φροντίδα, με μέσο όρο ηλικίας 65 ετών. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνδρες, ενώ το 68,8% αντιμετωπίζει υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και είναι άνω των 70 ετών. Δέκα ασθενείς ανάρρωσαν πλήρως μετά από θεραπεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25.400 δοκιμές για κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας εμφανίζονται “συγκρατημένα αισιόδοξοι” ότι η Ελλάδα κατάφερε να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την αποφυγή μιας απότομης αύξησης των μολύνσεων καθώς οι πολίτες θα μπουν στον πειρασμό να γιορτάσουν το Πάσχα με οικογένειες και φίλους.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί στην κίνηση παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θεωρείται ότι προετοιμάζει αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση πριν από τις διακοπές του Πάσχα, για να εξασφαλίσει την εμπόδιση για μαζική έξοδο από τις πόλεις στην ύπαιθρο και τα νησιά.

Περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις θα περιπολούν στις εθνικές οδικές αρτηρίες, ενώ τα πρόστιμα για άσκοπα ταξίδια θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν. Οι αρχές θα διασφαλίσουν επίσης ότι οι λειτουργίες στις εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούνται και κλεισμένων των θυρών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων το Σάββατο με υπουργούς και στελέχη Υγείας για να καθορίσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης γιαφαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν νέα μέτρα σε εθνικό επίπεδο επί του παρόντος. Ωστόσο, οι αρχές θα επιδιώξουν την πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων κανονισμών έκτακτης ανάγκης./ibna