Τουρκία: Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τον Erdogan

Τουρκία: Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τον Erdogan

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κλείνουν οι είσοδοι και οι έξοδοι 31 πόλεων της Τουρκίας για αυτοκίνητα και λεωφορεία. Ανάμεσα στις πόλεις αυτές είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα και το Ικόνιο. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα φορτηγά τροφοδοσίας και τα φορτηγά transit.

Δεύτερο μέτρο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους σε νέους κάτω των 20 ετών. Δηλαδή στην Τουρκία θα μπορούν να κυκλοφορούν όσων η ηλικία είναι 20 έως και 65 ετών.

Παράλληλα ο Erdogan ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας  από όλους στις λαϊκές , στα σουπερμάρκετ και στους χώρους εργασίας.

Επίσης ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η διατήρηση της «κοινωνικής απόστασης» τριών βημάτων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους.

Πριν την ανακοίνωση του Erdogan ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca είχε ανακοινώσει πως στις Απριλίου 69 Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού και έχουν εντοπιστεί 2.786 κρούσματα. Συνολικά η Τουρκία μετράει 425 νεκρούς και 20.921 κρούσματα./ibna