Κοσσυφοπέδιο: Ξεκίνησαν οι εισαγωγές από Σερβία και Β-Ε μετά την κατάργηση των δασμών

Κοσσυφοπέδιο: Ξεκίνησαν οι εισαγωγές από Σερβία και Β-Ε μετά την κατάργηση των δασμών

Τρεις ημέρες μετά την κατάργηση των δασμών στα προϊόντα προέλευσης από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα τελωνεία του Κοσσυφοπεδίου άρχισαν να εφαρμόζουν την κυβερνητική απόφαση της κυβέρνησης του Albin Kurti να εφαρμόσει σταδιακά την αρχή της αμοιβαιότητας ως στις σχέσεις με τη Σερβία.

Στις τρεις αυτές μέρες, δεκάδες φορτηγά με προϊόντα διατροφής και χημικά έχουν περάσει από τη Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο. Την τρίτη μέρα από την κατάργηση των δασμών πέρασαν 20 φορτηγά με εμπορεύματα αξίας 150 χιλιάδων ευρώ από την Σερβία όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο των τελωνείων του Κοσσυφοπεδίου, Adriatik Stavileci. Σύμφωνα με τον Stavileci, σε σύγκριση με τις δύο πρώτες ημέρες, την Παρασκευή υπήρξαν 4 φορτηγά με εμπορεύματα και από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη αξίας περίπου 30 χιλιάδων ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε ελαφρώς χαμηλότερες εισαγωγές σε σύγκριση με χθες, έχουμε περίπου 20 αποστολές από τη Σερβία αξίας περίπου 150.000 ευρώ. Ενώ από τη Βοσνία είχαμε τις πρώτες εισαγωγές που προήλθαν από τη Βοσνία μετά την άρση των δασμών με 4 εισαγωγές αξίας περίπου 30.000 ευρώ», δήλωσε ο Stavileci.

Σύμφωνα με τον Stavileci από την Σερβία τα εισαγόμενα προϊόντα αφορούν σκληρό και μαλακό σίτο, καλαμπόκι, σιτάλευρο καθώς και χημικά βιομηχανικά προϊόντα για πλύσιμο ή για καύση, οξυγόνο κλπ. Από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη οι εισαγωγές αφορούν κυρίως προϊόντα διατροφής, γάλα, ψητές πατάτες (τσιπς) κλπ./ibna