Βόρεια Μακεδονία: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Kumanovo

Βόρεια Μακεδονία: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Kumanovo

Η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την απαγόρευση και την είσοδο σε ειδικό καθεστώς της μετακίνησης του πληθυσμού στο Δήμο του Kumanovo, με πλήρη απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα από τις 21:00 την Παρασκευή, αρχής γενομένης από σήμερα, μέχρι και τις 00:05 το πρωί της Δευτέρας. Τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, η απαγόρευση ισχύει καθημερινά από τις 16:00 έως τις 05:00.

Για τις αγροτικές δραστηριότητες, η κίνηση στο εσωτερικό των χωριών επιτρέπεται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στο Kumanovo, ανάγκασε την Κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις του πληθυσμού για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Venko Filipce η κλινική μολυσματικών ασθενειών έχει 68 ασθενείς, 10 από τους οποίους έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού, ενώ οι άλλοι γενικά είναι σε καλή κατάσταση.

Συνεχίζοντας ο Filipce ενημέρωσε ότι υπάρχουν 11 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στο νοσοκομείο του Kumanovo, όλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και δυο στην κλινική μολυσματικών ασθενειών.

Για το λόγο αυτό από την Παρασκευή δυο γιατροί από τα Σκόπια και το Stip έχουν σταλεί για να οργανώσουν το τμήμα Λοιμωδών νόσων στο Kumanovo.

Στην κλινική μολυσματικών ασθενειών έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα του κορωνοϊού και ανήκει στο τεχνικό υγειονομικό προσωπικό, ενώ έχουν ελεγχθεί και τα μέλη της οικογένειας του./ibna