Κροατία: Έκκληση του Πρωθυπουργού Plenković για επίδειξη αλληλεγγύης

Κροατία: Έκκληση του Πρωθυπουργού Plenković για επίδειξη αλληλεγγύης

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković, κατά την έναρξη της 222ης Συνόδου της Κυβέρνησης στην Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Ζάγκρεμπ, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κροατία, ενώ κάλεσε τους Κροάτες πολίτες να επιδείξουν υπομονή και εμπιστοσύνη προς όλους τους αντιπροσώπους των Αρχών. Τόνισε ότι η νέα δέσμη μέτρων για την οικονομία θα βοηθήσει την Κροατία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

Ο Plenković ευχαρίστησε όλους για τη μέγιστη προσπάθεια που κατέβαλαν τον τελευταίο μήνα για να αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού στη Δημοκρατία της Κροατίας.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υγειονομικό προσωπικό, τους αστυνομικούς, τους επιθεωρητές, τους στρατιώτες, όσους με κάθε τρόπο κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν και να επιτρέψουν μια κανονικότητα υπό αυτές τις ειδικές συνθήκες τις οποίες βιώνουμε», τόνισε ο Plenković.

Επανέλαβε ότι η Κροατία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πανδημία για την οποία κανείς δε διαθέτει την τεχνογνωσία για να την αντιμετωπίσει. Υπογράμμισε ότι το δίλημμα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Κροατία, αλλά όλες οι χώρες του κόσμου, έχει μια εύκολη επιλογή – είτε επιλέγουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, είτε επιλέγουμε να σταματήσουμε τα πάντα και να εγκαταλείψουμε τον συνήθη τρόπο ζωής μας.

«Εμείς, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, επιλέξαμε τη ζωή των συμπολιτών μας – και αυτή είναι η μόνη δυνατή, η μόνη ορθολογική, η μόνη σωστή επιλογή», ​​τόνισε, καλώντας για άλλη μια φορά όλους τους Κροάτες πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και αυτο-πειθαρχία.

«Αγωνιζόμαστε απέναντι στην πανδημία διαχωρίζοντας τους ασθενείς από τους υγιείς και αντίστροφα. Αυτή είναι η μόνη μέθοδος που προσφέρει αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν στην επιλογή μας για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας στην Κροατία», ανέφερε.

Προβαίνοντας σε μια σύγκριση, τόνισε πως πολύ πιο πλούσιες και μεγαλύτερες χώρες, με μεγαλύτερη δημοκρατική παράδοση, ισχυρότερο εκπαιδευτικό σύστημα, με πιο γενναιόδωρα κεφάλαια που επενδύουν στα συστήματα υγείας τους, δεν έχουν αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα που έχει η Κροατία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κοινοβούλιο της Κροατίας θα δεχθεί το πακέτο μέτρων που θα προταθεί, διότι η εφαρμογή τους μετά την έγκρισή τους θα επιτρέψει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ οι κροατικές εταιρείες, από τις μικρότερες με μόλις έναν εργαζόμενο έως τις μεγαλύτερες, θα έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν.

«Εκτός από αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση θα εργαστεί κατά τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με τον τρόπο – μόλις ολοκληρωθεί αυτή η επιδημία – με τον οποίο θα επανέλθει η κροατική οικονομία και η κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας.

Τόνισε ότι η έννοια της αλληλεγγύης είναι ζωτικής σημασίας για κάθε κοινωνία.

«Όλοι μαζί, είτε ανήκουμε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι σηκώνουμε το κύριο βάρος αυτής της κρίσης. Θα χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις από όλους, οι οποίες θα αποτελέσουν βήματα προς τα εμπρός», συμπλήρωσε. /ibna