Τουρκία: Υγειονομικό υλικό έστειλε η Τουρκία σε Ισπανία και Ιταλία

Τουρκία: Υγειονομικό υλικό έστειλε η Τουρκία σε Ισπανία και Ιταλία

Υγειονομικό υλικό απέστειλε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας με πτήση αεροσκάφους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε Ισπανία και Ιταλία.

«Σύμφωνα με οδηγίες του Τούρκου Προέδρου, υγειονομικό υλικό που αποτελείται από μάσκες, φόρμες εργασίας και αντιβακτηριδιακά υγρά, που παράγονται στην εγχώρια αγορά, στα εργοστάσια του Υπουργείου Άμυνας και ράβονται με τοπικούς πόρους, θα αποσταλούν στην Ισπανία και την Ιταλία για την καταπολέμηση του COVID-19» είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Το αεροπλάνο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στη Μαδρίτη νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης όπου παραδόθηκε το υγειονομικό υλικό στις Ισπανικές αρχές, ενώ παραδόθηκε και προσωπική επιστολή του Τούρκου Προέδρου προς  τον Ισπανό Πρωθυπουργό.

Ο Ισπανός Στρατηγός Figuero, που παρέλαβε το υγειονομικό υλικό από την Τουρκία δήλωσε ότι «Ο Τουρκικός λαός έδειξε αλληλεγγύη στον Ισπανικό λαό. Είμαστε ευγνώμονες. Σας ευχαριστούμε».

Το αεροπλάνο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Μαδρίτη προσγειώθηκε στη Ρώμη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όπου παραδόθηκε το υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού./ibna