Κοσσυφοπέδιο: Να επιστρέψει στην κομματική πολιτική ο Thaci, ζήτησε ο Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Να επιστρέψει στην κομματική πολιτική ο Thaci, ζήτησε ο Kurti

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KTV ότι ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaci δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας και τον κάλεσε να επιστρέψει στην κομματική πολιτική.

«Κάλεσε τους αστυνομικούς να μην σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο, η αστυνομία εκτέλεσε την απόφαση της κυβέρνησης και τα μέτρα προχώρησαν καθώς δεν μπορούν να αντισταθούν σε απόφαση της κυβέρνησης», είπε ο Kurti, προσθέτοντας ότι «ο Πρόεδρος δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξουσίες που του έχει ανατεθεί από το σύνταγμα».

«Πρέπει να επιστρέψει στην πολιτική. Ο Πρόεδρος με τον ρόλο που του δίνει το δημοκρατικό σύστημα είναι τελετουργικό και με ρόλο περισσότερο συμβουλευτικό. Δεν πρέπει να δείχνει ποια πολιτική οντότητα υποστηρίζει. Επομένως, δεν δείχνει το ποια κυβέρνηση πρέπει να ψηφιστεί. Έτσι, είτε πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, το οποίο δεν έχει συμβεί, είτε να μπει στην κομματική πολιτική που κάνουμε. Εκεί θα έχουμε πιο δίκαιο και σωστό ανταγωνισμό», κατέληξε ο Kurti./ibna