Τουρκία: 214 νεκροί και 13.531 κρούσματα- Συνομιλία Erdogan Trump

Τουρκία: 214 νεκροί και 13.531 κρούσματα- Συνομιλία Erdogan Trump

Κάθε ημέρα που περνάει χειροτερεύει η κατάσταση στην Τουρκία με τον κορωνοϊό.   46 νεκροί και 2704 κρούσματα είναι ο τραγικός απολογισμός της 31ης Μαρτίου την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca. Από την 11η Μαρτίου που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους 214 άνθρωποι και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 13.531.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Donald Trump είχε ο Recep Tayyip Erdogan με βασικό θέμα συζήτησης ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού και άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως ανακοίνωσε η Τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο διάγγελμα του προς τον τουρκικό λαό υποστήριξε «η Τουρκία σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι χώρα που είναι πολύ πιο κοντά στο σημείο να αντιμετωπίσει την μετάδοση αυτής της επιδημίας». Ο ίδιος κάλεσε τους Τούρκους σε εκστρατεία και ζήτησε να οργανωθεί έρανος για να βοηθηθούν όσοι πληγούν από την κρίση λόγω του κορωνοϊού. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως προσφέρει τους 7 μισθούς του.

«Καλοί οι τραπεζικοί  λογαριασμοί και οι δωρεές αλλά η κυβέρνηση για 3 ημέρες να μην πληρώσει τις οφειλές στους εργολάβους. Και προτείνω κάτι ακόμα στον κύριο Erdogan, δεν φτάνει ο μισθός αλλά να χαρίσει και το αεροσκάφος του που πήρε από το Κατάρ κι έχει αξία 500 εκατομμύρια δολάρια!» δήλωσε η Πρόεδρος του Καλού Κόμματος Meral Aksener που κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Δήμων Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας που είχαν ανοίξει για να καταθέτουν οι πολίτες για να βοηθούν οι Δήμοι τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Το Υπουργείο ανακοίνωσε πως η εκστρατεία για βοήθεια έγινε χωρίς καμία άδεια. Οι δυο Δήμοι οδηγούν την υπόθεση στα Δικαστήρια./ibna