Τουρκία: 168 νεκροί, 10,827 κρούσματα

Τουρκία: 168 νεκροί, 10,827 κρούσματα

Με ραγδαίους ρυθμούς ανεβαίνουν τα θύματα του κορωνοϊού στην Τουρκία.  Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca ανακοίνωσε πως την Δευτέρα έχασαν τη ζωή τους  37 άνθρωποι και εντοπίστηκαν 1610 νέα κρούσματα. Συνολικά από τις 11 Μαρτίου που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα η γειτονική χώρα μετρά  168 νεκρούς και 10827 κρούσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας 725 άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική όπου 523 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Η τουρκική κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιλέξει το δρόμο του περιορισμού της κίνησης των πολιτών όμως έχει αποφύγει να επιβάλλει την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας τους. Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu με επίμονο τρόπο ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για να κλειστούν οι Τούρκοι στα σπίτια τους.

«Πρέπει να επιβληθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας , εμείς πρέπει να το λέμε αυτό, το προτείνω και στην κυβέρνηση. Ίσως να μην πρέπει σε όλη την Τουρκία αλλά οπωσδήποτε πρέπει να απαγορευθεί  στην Κωνσταντινούπολη. Διότι η Κωνσταντινούπολη είναι το κέντρο του προβλήματος. Όχι μόνο λόγω του πληθυσμού αλλά και σε ποσοστά και η απειλή αυξάνεται κατά 60 με 70% στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu δήλωσε πως  πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στην Κωνσταντινούπολη καθώς όπως δήλωσε «είναι η πόλη με την περισσότερη επαφή με το εξωτερικό. Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις επόμενες 10 ημέρες με ομαλό τρόπο τότε θα έχουμε υπό τον έλεγχο μας την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού»./ibna