Ελλάδα: Έφτασε η πρώτη πτήση με υγειονομικό υλικό από δωρεές

Ελλάδα: Έφτασε η πρώτη πτήση με υγειονομικό υλικό από δωρεές

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε τα ξημερώματα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean το οποίο μετέφερε από την Κίνα μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών.

Με τη συγκεκριμένη πτήση έφτασαν στην Ελλάδα 1,7 εκατομμύρια μάσκες, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα με σειρά πτήσεων να παραληφθούν πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και υλικά ατομικής προστασίας όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου.

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Ελλάδα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean και με πτήσεις cargo, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού στην Ελλάδα από δωρεές.

Άλλες τρεις πτήσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες, οι οποίες έχουν μισθωθεί από τους δωρητές για την μεταφορά του υγειονομικού υλικού, με το κόστος της αγοράς και των μεταφορικών να καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιριών.

Μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί οι δωρεές, 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China η οποία μετέφερε προ ημερών από την Κίνα ως δωρεά 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό./ibna