Σερβία: Προσεγγίζουμε τη δύσκολη περίοδο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Vucic

Σερβία: Προσεγγίζουμε τη δύσκολη περίοδο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Vucic

Στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας του COVID-19, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι 528, 8 έχουν καταλήξει ενώ νοσηλεύονται 302 άτομα.

Ο μέση ηλικία των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 66 έτη, ενώ λίγο χαμηλότερη είναι η μέση ηλικία για τους νοσηλευόμενους από τον κορωνοϊό.

«Σήμερα είναι ίσως η πιο δύσκολη μέρα για την Ευρώπη, λόγω των πολλών θανάτων σε μια μέρα στην Ιταλία (969), την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία» δήλωσε ο Vucic.

«Σύμφωνα με τους αριθμούς που βλέπετε, δεν θα είμαστε σε πιο αξιοζήλευτη θέση τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, υπολογίζουμε ότι οι αριθμοί μας θα είναι μεγαλύτεροι, διεξάγονται εκτενέστεροι έλεγχοι και τα νοσοκομεία μας γεμίζουν όλο και περισσότερο» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic στην αρχή της αποψινής του ομιλίας.

«Δεν πρόκειται ακόμη να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα και να κλείσουμε τις πόλεις. Προσεγγίζουμε την περίοδο κατά την οποία θα έχουμε έως και 30 νεκρούς ημερησίως και αυτό θα αυξηθεί. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μόνο ένα νεκρό τις τελευταίες 24 ώρες. Έχουμε περισσότερους κατοίκους απ’ ότι άλλοι στα Βαλκάνια», σημείωσε ο Vucic.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της προμήθειας εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσε, ότι «είχαμε 20.000 επιδημιολογικές μάσκες χτες τη νύχτα. Παίρνουμε 15 εκατομμύρια επιδημιολογικές μάσκες τις επόμενες ημέρες, αύριο θα έχετε εκατομμύρια». Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «όσον αφορά τους αναπνευστήρες, υπάρχει παγκόσμια πειρατεία και δεν έχει σημασία αν έχεις υπογράψει σύμβαση ή έχεις πληρώσει. Μόλις πιάσουν υψηλότερη τιμή, πωλούν στην υψηλότερη τιμή. Δεν μπορείτε να τα εξασφαλίσετε παρά μόνο αν τα έχετε στα χέρια σας» εξηγώντας την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.

Η Σερβία έχει εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα του αγώνα κατά του COVID-19 με 528 μολυσμένα άτομα, από τα 1,715 που ελέγχθηκαν στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς του Ινστιτούτου Torlak στο Βελιγράδι./ibna