Β-Ε: Συνάντηση Radončić με Sattler και Nelson για τον αντίκτυπο της κρίσης

Β-Ε: Συνάντηση Radončić με Sattler και Nelson για τον αντίκτυπο της κρίσης

Ο Υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Fahrudin Radončić, σε ξεχωριστές συνόδους συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ και Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ στη Β-Ε Johann Sattler, καθώς και με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Β-Ε, Eric Nelson.

Οι Radončić και Sattler τόνισαν κατά τη συνομιλία τους τη σημασία του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και της προθυμίας της Επιτροπής να βοηθήσει τη Β-Ε και τους πολίτες της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν.

Ο πρέσβης κ. Sattler τόνισε την αξία της όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ιατρικής έκφανσης της κρίσης αλλά και την επείγουσα ανάγκη για κατάρτιση οικονομικών και κοινωνικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση των οικονομικών ζημιών που θα υποστεί η Β-Ε, όπως και οι υπόλοιπες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι κάθε βοήθεια και δαπάνη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφανείς, ενώ ο Radončić, ως πρόεδρος του Συντονιστικού Φορέα Προστασίας και Διάσωσης της Β-Ε, υπογράμμισε ότι η βοήθεια εμπειρογνωμόνων από πλευράς ΕΕ θα ήταν πολύτιμη.

Ο πρέσβης κ. Sattler τόνισε τελικά τη σημασία της πιο ανθρώπινης μεταχείρισης των μεταναστών, για παράδειγμα όταν πρόκειται για την ανέγερση σκηνών στο Lipa κοντά στο Bihać, όπως δήλωσε το υπουργείο ασφαλείας της Β-Ε.

Ο Radončić συναντήθηκε επίσης με τον Αμερικανό Πρέσβη στη Β-Ε Eric Nelson για να συζητήσει τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση από τις αρχές της Β-Ε, όπως αναφέρει σε δήλωση το υπουργείο Ασφάλειας.

Ο Πρέσβης Nelson υπογράμμισε τη σημασία και την αναγκαιότητα της ακόμη πιο γρήγορης αντίδρασης και διαφάνειας του έργου όλων των θεσμικών οργάνων, από τους οποίους οι πολίτες αναμένουν ακόμη μεγαλύτερο συντονισμό και αποπολιτικοποίηση σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τη Β-Ε.

Ο υπουργός Ασφάλειας της Β-Ε ενημέρωσε τον Πρέσβη Nelson για την κατάσταση, και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την βοήθεια που παρέχει η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο στους πολίτες, ¨όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ασφαλείας της Β-Ε. /ibna