Τουρκία: 92 νεκροί – 5,698 κρούσματα

Τουρκία: 92 νεκροί – 5,698 κρούσματα

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού. Σοκαριστική είναι η ανακοίνωση για την αύξηση των κρουσμάτων καθώς μέσα σε μια ημέρα έφτασαν στα 2069 άτομα.

Συνολικά στην Τουρκία πέθαναν 92 άτομα και έχουν καταγραφεί 5698 κρούσματα.

Τις τελευταίες 3 ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται καθημερινά!

Ο Koca ανακοίνωσε πως 344 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων και 241 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu δήλωσε πως από το Σαββατοκύριακο απαγορεύονται οι πεζοπορίες, τα τζόκινγκ, τα πικ-νικ σε παραλίες και σε δάση. Παράλληλα απαγορεύονται τα ταξίδια με λεωφορεία από την μια πόλη στην άλλη.

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανέφερε πως το επιστημονικό συμβούλιο που ασχολείται με τον κορωνοϊό εισηγήθηκε στον Recep Tayyip Erdogan των περιορισμό των μετακινήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε πόλεις, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης. Την τελική απόφαση θα την λάβει ο Erdogan.

Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu ο οποίος ανέφερε πως το παλιό αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να μετατραπεί σε νοσοκομείο κορωνοϊού 1,000 κλινών και ζήτησε από την κυβέρνηση πιο δραστικές αποφάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων./ibna