Βουλγαρία: Ναός στο Lozen δίνει το παράδειγμα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Βουλγαρία: Ναός στο Lozen δίνει το παράδειγμα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η εκκλησία ενός χωριού στη Βουλγαρία, δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνεται η επίσκεψη στην εκκλησία τις παραμονές του Πάσχα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πατέρας Μιχαήλ του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο χωριό Lozen της Σόφιας έχει οργανωθεί με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μπορούν να προσευχηθούν χωρίς το φόβο να μολυνθούν από τον νέο επικίνδυνο κορωνοϊό COVID-19.

Στην είσοδο, υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες όπου οι πιστοί μπορούν να διαβάσουν. Στην είσοδο επίσης υπάρχουν απολυμαντικά, γάντια και μάσκες ώστε να τα χρησιμοποιήσουν όσοι εισέρχονται στον Ναό. Η οργάνωση του Πατέρα Μιχαήλ, με τα μέτρα και τα υλικά προφύλαξης έχουν γίνει ευπρόσδεκτα από τους ντόπιους.

Ο ιερέας είναι πάντα διαθέσιμος να εξηγήσει στους πιστούς, τι και πως πρέπει να το κάνει για να επισκεφθεί το ναό, πόσα άτομα μπορούν να μπουν κι άλλα πολλά.

Ο Πατέρας Μιχαήλ είναι γνωστός στο ποίμνιο του τόσο για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας, όσο και για τη δημιουργία ενός από τα καλύτερα διατηρημένου πάρκου- νεκροταφείου στη χώρα. Πριν την εγκατάσταση του και τη διακονία στο Lozen, πέρασε πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπως αναφέρει το BGNES.

Η πανδημία επηρέασε όχι μόνο τις λειτουργίες του κράτους, αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας. Ο λόγος είναι τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς απαγορεύονται οι συναθροίσεις, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους όπως οι εκκλησίες. Για το λόγο αυτό, αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχουν αναστείλει τις τελετές και τις λειτουργίες τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης την Τετάρτη ο ναός του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ έκλεισε τις πύλες του στους επισκέπτες./ibna