Αλβανία: Συνεχίζονται οι δράσεις για βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη

Αλβανία: Συνεχίζονται οι δράσεις για βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη

Επιπλέον 12.749 οικογένειες εξυπηρετήθηκαν με επισιτιστική βοήθεια και 1,328 με ιατρικά φάρμακα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανθρωπιστικών επιχειρήσεων που βοηθούν τους μοναχικούς συνταξιούχους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Αυτό ανακοίνωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Edi Rama την Παρασκευή, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη και υπομονή.

Οι κρατικές δομές βοηθούν όλους τους μοναχικούς συνταξιούχους ή τις οικογένειες που έχουν ανάγκη σε συνθήκες απομόνωσης που έχουν επιβληθεί λόγω του COVID-19.

Τα πακέτα τροφίμων εξακολουθούν να διανέμονται σε ολόκληρη τη χώρα από τις τοπικές ομάδες δομών και τον στρατό.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τις τοπικές μονάδες, πραγματοποιεί ανθρωπιστικές δράσεις για την παροχή βοήθειας σε άπορες οικογένειες, συνταξιούχους και οικογένειες που επλήγησαν από σεισμό στις 26 Νοεμβρίου και έχουν μείνει άστεγοι.

Η Υπουργός Άμυνας Olta Xhaçka δήλωσε ότι υπάρχουν πάνω από 60.000 οικογένειες που έχουν ενισχυθεί μέχρι στιγμής με επισιτιστική βοήθεια, προσθέτοντας ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε, αναφερόμενη στην κρίση που έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο η επιδημία του κορωνοϊού.

Συνεχίζονται οι ανθρωπιστικές δράσεις στο Librazhd

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανθρωπιστικές δράσεις σε ολόκληρο το Δήμο του Librazhd, όπου οι τοπικές δομές βρίσκονται κοντά σε συνταξιούχους που μένουν μόνοι τους και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς ζωτική βοήθεια.

«Η ανθρωπιστική δράση συνεχίζεται σε κάθε πόρτα οικογένειας που έχει ανάγκη. Κανείς δεν θα μείνει χωρίς ζωτικής σημασίας βοήθεια μέχρι τέλους», δήλωσε ο Balla.

Μετά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, οι τοπικές δομές στο Librazhd ανέλαβαν δράση για την συνδρομή βοήθειας σε μοναχικούς πολίτες και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό./ibna