Ρουμανία: Ιατρικός εξοπλισμός 45 τόνων έφτασε από τη Δημοκρατία της Κορέας

Ρουμανία: Ιατρικός εξοπλισμός 45 τόνων έφτασε από τη Δημοκρατία της Κορέας

Ιατρικός εξοπλισμός 45 τόνων έφτασε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Otopeni του Βουκουρεστίου από τη Σεούλ της Δημοκρατίας της Κορέας, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Ο εξοπλισμός που έφτασε στη Ρουμανία αποτελείται από 100 χιλιάδες προστατευτικές στολές για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας, πριν από δυο μέρες, είχε ζητήσει από τη στρατηγική αεροπορική ικανότητα του ΝΑΤΟ, που λειτουργεί στην αεροπορική βάση Papa Air στην Ουγγαρία, να πραγματοποιήσει επείγουσα αεροπορική αποστολή για τη μεταφορά περίπου 45 τόνων ιατρικού εξοπλισμού από τη Σεούλ στο Βουκουρέστι.

Έτσι την Πέμπτη έφτασε στο αεροδρόμιο Otopeni, ένα αεροσκάφος Boeing C-17 Globemaster III, μεταφέροντας τον ιατρικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της Strategic Airlift Capability (SAC).

Η Ρουμανία υπέγραψε το 2008, ως ιδρυτικό μέλος, το Μνημόνιο Κατανόησης για τη Στρατηγική Αεροπορική Ικανότητα (Memorandum of Understanding of for SAC), μαζί με εννέα άλλες χώρες του ΝΑΤΟ – Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβενία, και Ουγγαρία, καθώς και με δύο μέλη της Συνεργασίας για την Ειρήνη (Partnership for Peace): Φινλανδία και Σουηδία./ibna