Τουρκία: Νέα μέτρα στο λιανεμπόριο λόγω του COVID-19

Τουρκία: Νέα μέτρα στο λιανεμπόριο λόγω του COVID-19

Σε νέα μέτρα προχωρά η Τουρκική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 3,600 κρούσματα κι έχουν καταγραφεί 75 θάνατοι.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νέα μέτρα για την πώληση βασικών ειδών και μη συσκευασμένων τροφίμων από την Παρασκευή.

Στις αγορές που πωλούνται βασικές τροφές ή υλικά καθαριότητας, η πώληση μη βασικών ειδών δεν θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Επιπροσθέτως τα νωπά λαχανικά και τα φρούτα που πωλούνται χωρίς συσκευασία στις αγορές θα πρέπει πλέον να συσκευάζονται από τους πωλητές, αποφεύγοντας την επαφή με τα προϊόντα.

Η πώληση μη βασικών αγαθών όπως ρούχα, παιχνίδια, στολίδια και τσάντες θα ανασταλεί προσωρινά από τις 27 Μαρτίου στις 17:00 (τοπική ώρα)

Τέλος για την αποφυγή συνωστισμού στις αγορές θα πρέπει οι πάγκοι των προϊόντων να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Υπουργός Εμπορίου, Ruhsar Pekcan, σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19 αλλά την συνέχιση των εμπορικών δραστηριοτήτων, ανέφερε ότι η σιδηροδρομική γραμμή Baku-Tbilisi-Kars παραμένει ενεργή στην «υπηρεσία του εμπορίου» με δυνατότητα μεταφοράς 2,500 τόνων, ενώ μπορεί να φτάσει και μέχρι τους 6,000 τόνους κατόπιν αιτήματος.

Η Pekcan σημείωσε ότι «σ’ αυτή την περίοδο, πρέπει να επικεντρωθούμε στους σιδηροδρόμους» προσθέτοντας ότι επιλύθηκε το πρόβλημα διασύνδεσης με το Ιράν μέσω της αμαξοστοιχίας που θα συνδέεται με το Kapıköy»./ibna