Τουρκία: Συγχαρητήρια σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Τουρκία: Συγχαρητήρια σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Τουρκία συνεχάρη την Παρασκευή τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Συγχαίρουμε τους φίλους και συμμάχους μας, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών τους διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την ΕΕ», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Επίσης, ως Τουρκία που έχει υποστηρίξει την ευρωατλαντική ενσωμάτωση των βαλκανικών χωρών από την αρχή, πιστεύουμε ότι αυτή η καθυστερημένη απόφαση θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ΕΕ να καταστεί μια παγκόσμια δύναμη», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ως το πιο σημαντικό μέσο της ήπιας δύναμης της ΕΕ, η αξιόπιστη και δίκαιη πολιτική διεύρυνσης, η οποία δεν πολιτικοποιείται σε βάρος στενών εθνικών συμφερόντων και ενθαρρύνει τις 7 υποψήφιες χώρες, απαιτείται περισσότερο από ποτέ», αναφέρετε επίσης στην ανακοίνωση.

Την Τρίτη, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, ενώ την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εγκρίθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων./ibna