Σερβία: Συνομιλία Dacic με τον ομόλογο του από την Κούβα

Σερβία: Συνομιλία Dacic με τον ομόλογο του από την Κούβα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic την Πέμπτη είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογο του από την Κούβα Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla για την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αλλά και για τις λεπτομέρειες συνεργασίας στον τομέα της υγείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, ώστε να βοηθηθούν οι ασθενείς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, ο Dacic ενημέρωσε τον ομόλογο του πως η σερβική κυβέρνηση εργάζεται ενεργά για την επιστροφή Σέρβων πολιτών που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό λόγω της διακοπής της διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου μιας ομάδας περίπου 30 υπηκόων της Κούβας που επέστρεψαν στη Σερβία μέσω της Μόσχας.

Οι Dacic και Parrilla μίλησαν επίσης για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας Σερβίας και Κούβας στον τομέα της υγείας και συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους σχετικά με αυτό αλλά και άλλα ζητήματα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο COVID-19 αποτελεσματικά, καθώς σήμερα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στον πλανήτη./ibna