Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας Costache

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας Costache

Ο Victor Costache, Υπουργός Υγείας, παραιτήθηκε σήμερα το πρωί, αφού ανακοίνωσε χθες το βράδυ, σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια το σχέδιο για να γίνει το τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους κατοίκους του Βουκουρεστίου.

Ο Πρωθυπουργός Ludovic Orban σε δηλώσεις του πριν λίγη ώρα, ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον Πρόεδρο της Ρουμανίας να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Υγείας, ο έως τώρα Υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο, Nelu Tataru, ο οποίος βρισκόταν στη  Suceava και κλήθηκε επειγόντως να επιστρέψει στο Βουκουρέστι.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σημειώνουν ότι από τον Victor Costache ζητήθηκε να παραιτηθεί, μετά τις δηλώσεις του.

Επίσης, πηγές του κόμματος PNL τόνιζαν ότι ο παραιτηθείς Υπουργός Υγείας Victor Costache και ο Πρωθυπουργός Ludovic Orban είχαν μια έντονη συζήτηση χθες το βράδυ, για την έλλειψη νοσοκομειακού εξοπλισμού και οργανωτικού χάους, αλλά ο Πρωθυπουργός ήταν κυρίως θυμωμένος, λόγω της ανακοίνωσης ότι θα πραγματοποιηθούν τεστ για τον κορωναϊό σε όλο τον πληθυσμό του Βουκουρεστίου, στην οποία προέβη ο Costache χωρίς να έχει την απαραίτητη υλικοτεχνική κάλυψη.

Σύμφωνα με τι ίδιες πηγές ο Victor Costache κλήθηκε να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, για αυτή του την ανακοίνωση. Επίσης, ήθελε να παραιτηθεί εδώ και μήνες, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο σχετικά με την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Ο Ludovic Orban σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είχε λάβει γνώση της παραίτησης του Costache: «Έχω λάβει γνώση αυτής της παραίτησης, θα την στείλω στον Πρόεδρο Iohannis. Για σχεδόν 5 μήνες, ο Victor Costache ήταν μέρος της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι και μαζί έχουμε πάρει μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις»

«Λυπάμαι για την παραίτηση, ωστόσο το καταλαβαίνω και τον ευχαριστώ, θα προτείνω στον Πρόεδρο για τη θέση του Υπουργού, τον έως τώρα Υφυπουργό Υγείας Nelu Tătaru και θα συνεχίσω να ενισχύω την ομάδα του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας προτεραιότητα στην αγορά εξοπλισμού για τα νοσοκομεία, για την προστασία των εργαζομένων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Orban./ibna