Βουλγαρία: Μόνο έκτακτες συνεδρίες πρότεινε η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης  

Βουλγαρία: Μόνο έκτακτες συνεδρίες πρότεινε η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης  

Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Tsveta Karayancheva πρότεινε ώστε το Σώμα να συνεδριάζει μόνο σε έκτακτες συνεδρίες.

Οι βουλευτές ξεκίνησαν συζητήσεις για το αν θα σταματήσουν οι τακτικές εργασίες της Εθνοσυνέλευσης καθώς στη χώρα ισχύει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόταση είναι να διεξάγονται μόνο έκτακτες συνεδριάσεις προκειμένου να μην σταματήσει το νομοθετικό έργο και να διατηρηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Tsveta Karayancheva, επεσήμανε στους βουλευτές ότι αυτό είναι απαραίτητο επειδή είναι οι μόνοι που παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την καραντίνα κι αυτό αποτελεί κακό παράδειγμα για τους πολίτες.

«Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν εντοπιζόταν ένας μολυσμένος συνάδελφος. Αυτό θα σήμαινε ότι θα μπλόκαρε το έργο του κοινοβουλίου για 14 ημέρες», προσθέτοντας η Karayancheva ότι κανείς δεν προστατεύεται από τον κορωνοϊό, με το Σώμα να την επικροτεί.

Η βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος BSP Kristina Vigenin δήλωσε ότι είναι μια προσπάθεια να σταματήσει το έργο του Κοινοβουλίου επ’ αόριστον.

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει να συγκληθεί για άλλη μια φορά και να ψηφίσει για την αποπομπή της κυβέρνησης», δήλωσε η Vigenin, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρουν έναν τρόπο για να αντιταχθούν στην πρόταση αυτή./ibna