Βουλγαρία: Η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία είναι άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με την Υπ. Τουρισμού

Βουλγαρία: Η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία είναι άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με την Υπ. Τουρισμού

Την κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία σχολίασε η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη προς το παρόν. Ο τουρισμός έχει σταματήσει σε όλο τον κόσμο, συνέχισε η Υπουργός,. η κατάσταση είναι πολύ δυναμική και απρόβλεπτη.

Αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το πότε θα τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει προγραμματισμός, επεσήμανε η Angelkova.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για πρώτη φορά ο τομέας αντιμετωπίζει μια χωρίς προηγούμενο παγκόσμια κρίση, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν σταματήσει κυριολεκτικά τις πτήσεις πρόσθεσε η Angelkova.

Επί του παρόντος, μόνο τα ξενοδοχεία λειτουργούν με αυστηρά μέτρα απολύμανσης και υπηρεσία δωματίου, και είναι σχεδόν ανενεργά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ως τις 25 Μαρτίου, είχαμε συνολικά 1025 διανυκτερεύσεις  κάτι που σημαίνει μηδενική λειτουργία σε σχέση με τα στοιχεία που είχαμε πέρσι τέτοια εποχή, σημείωσε η Υπουργός Τουρισμού.

Θα προσφέρουμε κουπόνια, συνέχισε η Angelkova συνιστώντας στους χρήστες  αν είναι δυνατόν, να λαμβάνουν κουπόνια διαρκείας έως και 24 μηνών, με τους όρους να αναγράφονται εκεί.

Αυτό που συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το παρεχόμενο κουπόνι να είναι εγγυημένο. Εάν ο tour operator χρεοκοπήσει, να μην υποστεί βλάβη ο χρήστης αλλά να είναι δυνατόν τα χρήματα του χρήστη να επιστραφούν ή να μεταφερθούν σε άλλον ταξιδιωτικό πράκτορα, δήλωσε η Angelkova.

Ζητάμε ενότητα και αλληλεγγύη και να γίνονται δεκτά τα κουπόνια των καταναλωτών αν υπάρχει η δυνατότητα. Έχουμε δώσει τη δυνατότητα να προγραμματίζεται εκ νέου το ταξίδι σε άλλη ημερομηνία μέσα σε 24 μήνες και να επιστρέφονται τα χρήματα, όπως μας υποχρεώνει η οδηγία να πράττουμε, κατέληξε η Angelkova./ibna