Ο Εχίνος της Ξάνθης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το θάνατο από κορωνοϊό

Ο Εχίνος της Ξάνθης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το θάνατο από κορωνοϊό

Η κοινότητα του Εχίνου στην περιοχή της Ξάνθης, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση μετά το θάνατο ενός κατοίκου από κορωνοϊό (COVID-19) και τον εντοπισμό εννέα ασθενών στην περιοχή.

Η αποκάλυψη έγινε την Τετάρτη από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εντοπίσει τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον COVID-19 και ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ο ιός έχει φτάσει σε μια τόσο απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της χώρας.

Οι κοινότητες στις κοντινές περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα μετά το θάνατο των ασθενών με κορωνοϊό. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις – πάνω από το 50% – συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 78 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 821.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι τώρα 22, με μέση ηλικία τα 75 χρόνια. Η πλειοψηφία των νεκρών είναι άνδρες, με μόλις 4 γυναίκες ανάμεσα στα θύματα, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που πέθαναν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής Τσιόδρας είπε ότι 134 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος με τον COVID-19, ενώ 53 εξ αυτών στην είναι στην εντατική. Συνολικά, 36 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέχρι σήμερα. Πάνω από 10.000 τεστ για τον COVID-19 έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, σχεδόν ένα μήνα μετά την εμφάνιση της επιδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα ακολούθησε μια αναμενόμενη πορεία, ενώ τα περιοριστικά μέτρα έκτακτης ανάγκης που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση αποδείχθηκαν αποτελεσματικά για την καθυστέρηση της εξάπλωσης και τη διαφύλαξη του εθνικού συστήματος υγείας από το να φτάσει σε σημείο θραύσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 440.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό. Πάνω από 19.700 έχουν πεθάνει παγκοσμίως, δήλωσε ο καθηγητής Τσιόδρας./ibna