Ρουμανία: Πειραματική θεραπεία θα διανεμηθεί σε 10 νοσοκομεία

Ρουμανία: Πειραματική θεραπεία θα διανεμηθεί σε 10 νοσοκομεία

Περίπου 8.000 Ρουμάνοι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια πειραματική αντιική θεραπεία για το COVID 19, ανακοίνωσε η βιοφαρμακευτική ομάδα AbbVie Ρουμανίας, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας περίπου 4.000 συσκευασίες αυτού του φαρμάκου που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και έχουν δώσει αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

Επί του παρόντος, αυτό το αντιικό φάρμακο χρησιμοποιείται στη θεραπεία ατόμων με HIV. Τα φάρμακα θα διανεμηθούν στα 10 νοσοκομεία της πρώτης γραμμής που έχουν οριστεί για την περίθαλψη ασθενών, σύμφωνα με το Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Τα δέκα (10) νοσοκομεία είναι τα εξής: Εθνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων Matei Balş, Νοσοκομείο Μολυσματικών και Τροπικών Νόσων Victor Babeş Βουκουρέστι, Νοσοκομείο Μολυσματικών Νόσων Braşov, Νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών Cluj-Napoca, Νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών και πνευμοφυσιολογίας Victor Babeş Craiova, Νοσοκομείο Λοιμώξεων Iasi, Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών Tg. Mureş, Νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης St. Ioan cel Nou Suceava, Νοσοκομείο Λοιμώξεων και Πνευμοφυσιολογίας Victor Babes Timişoara.

Επιπλέον, το εργοστάσιο Terapia στο Cluj θα μπορούσε να παράγει, μέσα σε δύο μήνες από τώρα, το φάρμακο που βασίζεται στην χλωροκίνη και την αζιθρομυκίνη που έχει προτείνει ο Γάλλος επιδημιολόγος Didier Raoult, με την προϋπόθεση ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το πράσινο φως για να βγει το φάρμακο στην ρουμανική αγορά. Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου, η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του φαρμάκου η χλωροκίνη είναι φθηνή, επειδή κοστίζει μόνο 25 δολάρια ανά χιλιόγραμμο, αυτή η ποσότητα θεωρείται επαρκής για την παρασκευή 4.000 δισκίων των 250 χιλιοστογράμμων.

Ανανεώθηκε ο κατάλογος των χωρών για θεσμοθετημένη καραντίνα και αυτό-απομόνωση

Ο κατάλογος των χωρών που ανήκουν στην “κόκκινη ζώνη”, για τους οποίους απαιτείται θεσμοθετημένη καραντίνα 14 ημερών, ενημερώθηκε και δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη, στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (INSP). Οι χώρες που θεωρούνται ως “κόκκινες ζώνες” είναι σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο οι εξής: η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ιράν. Ως εκ τούτου, οι Ρουμάνοι πολίτες που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες θα τεθούν σε θεσμική απομόνωση για 14 ημέρες. Όσον αφορά τις “κίτρινες ζώνες”, για τις οποίες απαιτείται απομόνωση στο σπίτι για 14 ημέρες, το INSP αναφέρει ότι όλα τα άτομα που φθάνουν από το εξωτερικό θα υπόκεινται στη διάταξη αυτή./ibna