Β-Ε: Έρχεται βοήθεια για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Β-Ε: Έρχεται βοήθεια για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο Πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Haldun Koç είπε ότι σε μια εποχή που ο κόσμος πολεμάει την πανδημία του κορωνοϊού, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η αμοιβαία υποστήριξη είναι οι μόνοι τρόποι για να πετύχουμε.

«Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών θα είναι μια από κοινού και απόλυτη επιτυχία για όλους μας», δήλωσε ο Koç με την ευκαιρία της βοήθειας που έστειλε η Τουρκία στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Πρέσβης Koç επεσήμανε ότι σε αυτό το πνεύμα, η Τουρκία έχει παράσχει βοήθεια με τη μορφή ιατρικών προμηθειών, ως ένδειξη της αλληλεγγύης με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων.

«Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και μέσα στο πλαίσιο των κοινών ανθρώπινων αξίων που μας συνδέουν και πρέπει να ακολουθήσουμε όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνονται», δήλωσε ο Τούρκος Πρέσβης, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής πρεσβείας στη Β-Ε.

Σημείωσε επίσης ότι θαυμάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι από κοινού, με πνεύμα αλληλεγγύης, θα ξεπεράσουμε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Τούρκος Πρέσβης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Επείγουσα βοήθεια στη Β-Ε έρχεται επίσης και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα παράσχει 28 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της υγείας της Β-Ε και 40 εκατομμύρια ευρώ ως στήριξη της οικονομίας της χώρας. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Β-Ε, Šefik Džaferović, ο οποίος μίλησε με τον Επίτροπο Oliver Varhelyi, δήλωσε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, η Β-Ε χρειάζεται ιατρικό εξοπλισμό, κυρίως ανεμιστήρες, δοκιμαστές και προστατευτικά εργαλεία.

«Θα ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αποδεχόμαστε τη βοήθειά τους», δήλωσε ο Džaferović στο BHRT.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Προεδρίας, οι πολίτες ενεργούν υπεύθυνα σε αυτή την κατάσταση κρίσης.

«Καλώ τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο εξωτερικό να μην ταξιδεύουν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, εκτός από την περίπτωση επείγουσας ανάγκης, να παραμείνουν εκεί που είναι και να ξεπεράσουν μαζί τη δύσκολη στιγμή, διότι διαφορετικά θα έθεταν σε κίνδυνο τόσο τους πολίτες μας όσο και τους ίδιους”, δήλωσε ο Džaferović, προτρέποντας όλους τους πολίτες να υπακούσουν στα μέτρα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού./ibna