Μαυροβούνιο: Ισχυρότερα περιοριστικά μέτρα για την πόλη Tuzi

Μαυροβούνιο: Ισχυρότερα περιοριστικά μέτρα για την πόλη Tuzi

Ισχυρά περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στους κατοίκους στην πόλη Tuzi του Μαυροβουνίου, όπου καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 την Τρίτη.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου, Boban Mugoša, δήλωσε ότι τα 15 από τα 18 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό χθες ήταν από την Tuzi.

«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ένας πολύ μολυσματικός ιός που εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να μολύνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων», δήλωσε ο Mugoša.

«Σας παροτρύνω να διαδώσετε τα λεγόμενά μου. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Προτρέπω τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και όποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος σε ξεχωριστό δωμάτιο», επεσήμανε ο Mugoša.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Tuzi πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν αγώνα για τη ζωή των κατοίκων της.

Ο πρόεδρος του δήμου της Tuzi, Nika Đeljošaj, δήλωσε χθες το βράδυ στην τοπική τηλεόραση BOIN, απευθυνόμενος στους πολίτες της περιοχής Malesija στο Μαυροβούνιο, ότι» πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα για να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν ένα ιταλικό σενάριο».

«Ολοι! Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αυτό είναι ένας αγώνας για τη Malesija. Δεν θέλω να πανικοβληθείτε, αλλά σας λέω ποια ακριβώς είναι η κατάσταση. Το κράτος, το σύστημα υγείας, οι υπηρεσίες, όλοι θα είναι στη διάθεσή μας. Ακούστε με, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα είναι να παραμείνετε πειθαρχημένοι», δήλωσε ο Đeljošaj.

Κάλεσε δε τους κατοίκους της Tuzi να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση αυτή.

«Πιστέψτε με. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό. Η πιθανότητα διάδοσης του ιού είναι μεγάλη. Όλοι μένουν στο σπίτι. Κανείς δεν πρέπει να βγαίνει, ανεξάρτητα από το πού εργάζεστε. Δε χρειάζεται να πάτε στη δουλειά. Εάν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας δεν είναι σπίτι, καλέστε τους να επιστρέψουν. Εάν ο γείτονάς σας παραβιάζει τους κανόνες, ζητήστε του να επιστρέψει σπίτι του. Εάν δεν τηρήσουμε τις συστάσεις, διακινδυνεύουμε πολύ. Ας μην δημιουργήσουμε ένα ιταλικό σενάριο στη Malesija. Σας ικετεύω. Μπορούμε να αντισταθμίσουμε τα πάντα εκτός από τις ανθρώπινες ζωές. Επικοινωνήστε μαζί μας. Πρόκειται για ένα μικρό δήμο, είμαστε εδώ για εσάς. Πρέπει να το ξεπεράσουμε μαζί. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από τα σπίτια σας. Οτιδήποτε χρειάζεστε θα σας παρασχεθεί”, δήλωσε ο Đeljošaj./ibna