Σερβία: Δυο πτήσεις καθημερινά για τον επαναπατρισμό των Σέρβων του εξωτερικού

Σερβία: Δυο πτήσεις καθημερινά για τον επαναπατρισμό των Σέρβων του εξωτερικού

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic σε συνέντευξη στη Σερβική τηλεόραση, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στέλνει κατά μέσο όρο δυο αεροσκάφη της Air Serbia στο εξωτερικό για να μεταφέρουν Σέρβους πολίτες που έχουν «εγκλωβιστεί» στο εξωτερικό, μετά την αναστολή των διεθνών πτήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Συνεχίζοντας ο Dacic σημείωσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό για τους Σέρβους πολίτες να περιμένουν τα αεροπλάνα σε προορισμούς όπως το Περού, τη Σρι Λάνκα το Μπαλί κ.ά.

«Πρέπει να φτάσουν σε άλλους προορισμούς όπου μπορούμε να «προσεγγίσουμε» με κάποιο τρόπο» πρόσθεσε ο Dacic.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ενημέρωσε ότι άλλο ένα μέλος της αποστολής της Σερβίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο Dacic κατήγγειλε ότι το μέλος της Σερβικής αποστολής δεν έγινε δεκτό σε νοσοκομείο της Γενεύης αν και έχει διαγνωσθεί με σοβαρή πάθηση.

«Έφτασε στη Βέρνη για νοσοκομείο, αλλά παρόλο που ο ένας του πνεύμονας ουσιαστικά δεν λειτουργεί, θέλουν να τον διώξουν, λέγοντας πήγαινε στο σπίτι σου και πίνε παρακεταμόλη» είπε ο Dacic επικρίνοντας τις ενέργειες των Ελβετών γιατρών και των αρχών. Τέλος ο Σέρβος Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε σχετικά με το θέμα./ibna