Βόρεια Μακεδονία: Σε καραντίνα το Kumanovo

Βόρεια Μακεδονία: Σε καραντίνα το Kumanovo

Η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε να διακόψει τις υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες στο Δήμο του Kumanovo, καθώς και τη σύσταση να κλείσουν όλα τα καταστήματα σε ημιυπαίθριους χώρους που δεν είναι σε εμπορικά κέντρα και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας είναι υπεύθυνο για πιο εντατική εργασία για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Venko Filipce στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Filipce πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα, με την περαιτέρω διακοπή των δεσμών του Kumanovo με άλλους δήμους, έχουν σοβαρές πιθανότητες να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.

«Σήμερα, κατά την κυβερνητική συνεδρίαση, πήραμε πρόσθετες αποφάσεις σχετικά με την πόλη Kumanovo» σημείωσε ο Filipce ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι υπεραστικές συγκοινωνίες μεταξύ του Kumanovo και όλων των άλλων πόλεων θα διακοπούν, οι αστικές συγκοινωνίες στο Kumanovo θα καταργηθούν». Επεσήμανε ότι θα κλείσουν κι όλα τα καταστήματα που δεν ανήκουν στα κλειστά εμπορικά κέντρα, που μέχρι τώρα δεν αναφέρονταν στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Επιπροσθέτως δήλωσε ότι έχει αποφασίστηκε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας γνα εντατικοποιήσει την εργασία του, όχι μόνο στο Kumanovo αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Kumanovo, καθώς στην περιοχή έχει καταλήξει ένας ασθενής από τον COVID-19 ενώ είναι αρκετοί οι ασθενείς.

Επιπρόσθετα σήμερα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει ο έλεγχος των ατόμων που ήταν απομονωμένα και είχαν προηγουμένως επαφή με τον Διευθυντή Δερματολογίας. Είναι ένας μεγάλος αριθμός, δήλωσε ο υπουργός Filipce, έτσι ώστε το εργαστήριο να μην είναι υπερφορτωμένο με τα άτομα αυτά για να τους ελέγξουν.

Συνεχίζοντας ο Filipce ενημέρωσε ότι στο νοσοκομείο του Kavadarci κανένας από τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, καθώς και εκείνοι στον ψυχιατρικό θάλαμο, δεν είναι μολυσμένοι από κορωνοϊό./ibna