Ρουμανία: Πρόσθετα μέτρα περιορισμού με 762 κρούσματα και 8 νεκρούς

Ρουμανία: Πρόσθετα μέτρα περιορισμού με 762 κρούσματα και 8 νεκρούς

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis πραγματοποίησε σήμερα, το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ludovic Orban, τον Υπουργό Εσωτερικών Marcel Vela και τον Υπουργό Υγείας, Victor Costache, για την αξιολόγηση και παρουσίαση των μέτρων που αφορούν τη διαχείριση της επιδημίας COVID-19.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Klaus Iohannis προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας ανέφερε ότι στη συνάντηση εκτιμήθηκε η κατάσταση η οποία γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

«Συζητήσαμε πρόσθετα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Θα εισαχθούν νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας και αυτό που πριν αποτελούσε σύσταση, τώρα γίνεται υποχρέωση. Συμφωνήσαμε ότι κατά την περίοδο αυτή θα προετοιμάσουμε τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης για τα άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση ή σε καραντίνα, τα οποία πρέπει να τηρούνται πλήρως» δήλωσε ο Ρουμάνος Πρόεδρος.

«Συμφωνήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το στρατό για να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση. Ο στρατός θα παρέχει προσωπικό που θα συνδράμει την αστυνομία και τη χωροφυλακή» συνέχισε ο Iohannis για να προσθέσει ότι «οι πιο ευάλωτοι είναι εκείνοι άνω τω 65 ετών και χρειαζόμαστε ειδικά μέτρα και περιορισμούς προκειμένου να προστατευθούν, και αυτοί πρέπει να μένουν συνεχώς στο σπίτι».

Ο Αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι τα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε στρατιωτικό διάταγμα, το οποίο θα συνταχθεί μέχρι το τέλος της ημέρας και οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη. «Έχουμε συζητήσει άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είτε μέσω έκτακτων διαταγμάτων της Κυβέρνησης, κυβερνητικών αποφάσεων ή στρατιωτικών διαταγμάτων. Αυτοί οι περιορισμοί που μόλις ανέφερα θα περιληφθούν σήμερα, σε ένα στρατιωτικό διάταγμα το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της ημέρας και οι περιορισμοί, αγαπητοί Ρουμάνοι, θα τεθούν αύριο σε ισχύ», δήλωσε ο Iohannis.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανήλθαν στα 762, ενώ 8 ασθενείς του COVID-19 κατέληξαν./ibna