Βόρεια Μακεδονία: 12 νέα κρούσματα – Μήνυμα στους πολίτες από τον Πρόεδρο

Βόρεια Μακεδονία: 12 νέα κρούσματα – Μήνυμα στους πολίτες από τον Πρόεδρο

Με 12 νέα κρούσματα του COVID-19 να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες στη Βόρεια Μακεδονία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι ανήλθε στα 148.

Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski απευθύνθηκε στους πολίτες σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του COVID-19.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας σημείωσε ότι η αυτο-απομόνωση είναι η καλύτερη πρόληψη για τον COVID-19, ενώ κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους.

Ο Pendarovski σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία των πολιτών για τα άσχημα νέα και την επέκταση των περιοριστικών μέτρων.

«Έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, έναν τέτοιο θανατηφόρο αντίπαλο, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε» δήλωσε ο Pendarovski, προσθέτοντας ότι «πριν από λίγες ημέρες κηρύξαμε για πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χθες, για πρώτη φορά, απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια, όπου η αστυνομία και ο στρατός ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο όλων των οικισμών».

«Σε καθημερινή βάση εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές, στρατιώτες, αστυνομικοί και εθελοντές. Οι εργαζόμενοι στον τομέα του εμπορίου, των μεταφορών, των υπηρεσιών, οι οποίοι παραμένουν στη δουλειά τους παρά την κρίσιμη κατάσταση, συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της σταθερότητας του συστήματος» συνέχισε ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι «ενώ όλος ο κόσμος αναζητά ένα εμβόλιο και μια θεραπεία, η αυτό-απομόνωση είναι η καλύτερη πρόληψη κατά του ιού» για να προσθέσει ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολο για τους πολίτες αλλά «πρέπει να σώσουμε τη ζωή μας και να βοηθήσουμε τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντέξουμε! Παρακαλώ μην απελπίζεστε, όλοι μαζί, θα αντέξουμε!» κατέληξε ο Stevo Pendarovski./ibna