Νέα σεισμική δόνηση και νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κροατία

Νέα σεισμική δόνηση και νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κροατία

Νέα σεισμική δόνηση 3,7 στην κλίμακα Ρίχτερ, έπληξε το Ζάγκρεμπ γύρω από τις 11,12 μ.μ. τη Δευτέρα. Ο σεισμός διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα και το επίκεντρο του ήταν τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια του Ζάγκρεμπ και οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Kasina.

Ένας έφηβος που τραυματίστηκε τον σεισμό την Κυριακή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεκάδες πολίτες υπέστησαν ελαφρύ τραυματισμό. Ταυτόχρονα, οι πολίτες καλούνται να πειθαρχήσουν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της COVID-19 της Κροατίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση μετακίνησης από πόλη σε πόλη, ως ένα ακόμα αυστηρότερο μέτρο που αποσκοπεί στη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό αυξάνεται και αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Davor Božinović, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Προειδοποίησε ότι σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων, οι αρχές θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν αυστηρότερα μέτρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ορισμένοι κάτοικοι του Ζάγκρεμπ είχαν εγκαταλείψει την πόλη την Κυριακή το πρωί σαν αντανακλαστική αντίδραση μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την κροατική πρωτεύουσα.

«Αυτοί οι πολίτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Ζάγκρεμπ», δήλωσε ο Božinović στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, την οποία δίνει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων κάθε πρωί από την εμφάνιση της πανδημίας.

Ο υπουργός υγείας της Κροατίας Vili Beroš, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Αρχηγείου Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε τις νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Κροατία. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στην Κροατία έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά 52, στους 306.

Ο Beroš δήλωσε επίσης ότι ένα αεροσκάφος των Κροατικών Αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ με ιατρικό εξοπλισμό που έχουν δωρίσει στην Κροατία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα./ibna