ΣΥΡΙΖΑ: Προσλήψεις και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας άμεσα

ΣΥΡΙΖΑ: Προσλήψεις και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας άμεσα

Την άμεση στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό και την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπροστά σε τυχόν εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.  “Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το Δημόσια Σύστημα Υγείας”, τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για γενικό lockdown στηρίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό εξέφρασε τη συμφωνία του στα μέτρα περιορισμού καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Βέβαια στην σημερινή ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε ιατρούς και νοσηλευτές να συμβάλουν εθελοντικά. «Είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια τόσο μεγάλη μάχη και η κυβέρνηση να ζητάει εθελοντές», ανέφερε στο IBNA κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να προκηρύξουν εκτάκτως θέσεις για ιατρούς με αυξημένους μισθούς ώστε να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα”, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση επιτρέπει κάτι τέτοιο, τόσο με την χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας όσο και με το αποθεματικό των 35 δισ. ευρώ που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί παρατηρητήριο για την υγεία όπου καθημερινά καταγράφονται ελλείψεις, καταγγελίες και ανάγκες στο δημόσιο σύστημα υγείας./ibna