Ρουμανία: Ξεπέρασαν τα 500 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Ρουμανία: Ξεπέρασαν τα 500 τα κρούσματα του κορωνοϊού

143 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ρουμανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στα 576.

Από το σύνολο των κρουσμάτων του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, 73 έχουν αποθεραπευτεί σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Στρατηγικής Επικοινωνίας.

Έτσι, η Ρουμανία από τη Δευτέρα βρίσκεται στην “κίτρινη ζώνη” του COVID-19, με περισσότερα από 500 άτομα να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο έδαφος της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει πέντε (5) ασθενείς, από έναν σε Βουκουρέστι, Craiova, Iaşi και Suceava.

Οι πρόσφατα επιβεβαιωμένοι ασθενείς είναι ηλικιακά μεταξύ 5 έως 76 ετών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 15 ασθενείς με επτά από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η υγεία των άλλων ασθενών είναι καλή και σταθερή.

Σε καραντίνα αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία βρίσκονται 5.006 άτομα για τα οποία διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν έχουν έρθει σε επαφή με τον COVID-19. Άλλοι 72.247 άνθρωποι είναι απομονωμένοι στο σπίτι και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Μέχρι σήμερα, σε εθνικό επίπεδο έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία 11.223 εξετάσεις, εκ των οποίων 277 σε ιδιωτικές ιατρικές μονάδες./ibna