Αλβανία: 4ος νεκρός από τον κορωνοϊό

Αλβανία: 4ος νεκρός από τον κορωνοϊό

Το πρωί της Δευτέρας ένας 43χρονος ασθενής με COVID-19 που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μολυσματικών Νόσων και βρισκόταν στην εντατική, κατέληξε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ανεβάζοντας τους νεκρούς στη Αλβανία σε τέσσερις (4).

Ο 43χρονος ασθενής από την Kavaja, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του διασωληνώθηκε αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ο άνδρας σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν είχε άλλα υποκείμενα νοσήματα, εκτός από την παχυσαρκία.

Νωρίτερα η Υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ogerta Manastirliu εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια ενός 71χρονου που κατέληξε το βράδυ της Κυριακής από τον COVID-19 και ήταν το 3ο θύμα της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Οι γιατροί μας έκαναν το καλύτερο σε αυτόν τον αγώνα για ζωή, αλλά οι επιπλοκές που προκλήθηκαν από μια σειρά ασθενειών καθιστούσαν αδύνατη τη διατήρηση του 71χρονου ασθενή ζωντανού. Οποιαδήποτε απώλεια ζωής αυτές τις μέρες, εκτός από τον πόνο που προκαλεί για την οικογένειά του και για εμάς, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως πρόσκληση σε όλους: Να παραμείνετε στο σπίτι, μην επιτρέπετε στον ιό να μολύνει και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αγαπημένων μας!» σημείωσε η Υπουργός Υγείας.

«Θέλω να επαναλάβω την έκκληση προς τους πολίτες: Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής. Εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μη βγείτε από τα σπίτια. Έτσι, σώζετε ζωές! Χωρίς τη βοήθειά σας, οι γιατροί δεν μπορούν να το κάνουν! Αυτός είναι ένας πόλεμος με έναν αδίστακτο εχθρό, οπότε αγωνιζόμαστε με το να μένουμε σε απόσταση, αλλά πιο ενωμένοι από ποτέ στις καρδιές και τα μυαλά μας» κατέληξε η Manastirliu./ibna