Κοσσυφοπέδιο: Δυο νέα κρούσματα, στα 24 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοσσυφοπέδιο: Δυο νέα κρούσματα, στα 24 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχουν επιβεβαιωθεί δύο νέες περιπτώσεις κορωνοϊού. Επί του παρόντος, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από το COVID-19 στο Κοσσυφοπέδιο είναι 24.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μια 53χρονη γυναίκα από τη Suhareka και ένας 43χρονος από τη Gjakova.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ελέγχθηκαν 77 ύποπτα δείγματα για τον ιό COVID-19, από τα οποία δυο βγήκαν θετικά. Και οι δυο περιπτώσεις είναι περιπτώσεις επαφής. Από τις 08 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 20 Μαρτίου, με τη μέθοδο RT-PCR ελέγχθηκαν 417 ύποπτα δείγματα για τον ιό SARS-CoV-2 κι από αυτά τα 24 βρέθηκαν θετικά σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες υγείας προτρέπουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς κάλεσε όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που ζουν στο εξωτερικό να προσέρχονται στις πρεσβείες και τα προξενεία μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις για να συμπεριληφθούν στους καταλόγους επαναπατρισμού.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που φθάνουν στο έδαφος της χώρας μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πρίστινα ή των χερσαίων συνόρων θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Την Παρασκευή στο Κοσσυφοπέδιο έφτασαν περίπου 96 πολίτες, οι οποίοι επέστρεψαν από το Dusseldorf της Γερμανίας.

Όλοι οι επαναπατριζόμενοι έχουν αποσταλεί στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας της Πρίστινα, οι οποίες πρόσφατα έχουν τεθεί σε καραντίνα κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι περίπου 850 πολίτες έχουν αναφερθεί στις πρεσβείες που έχει το Κοσσυφοπέδιο στον κόσμο με αίτημα επαναπατρισμού./ibna