Κοσσυφοπέδιο: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Kurti

Ο ηγέτης του LDK Isa Mustafa, το πρωί της Παρασκευής, έθεσε τρεις προϋποθέσεις στον Albin Kurti για να μην υποβάλει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο Mustafa είχε ζητήσει την άμεση κατάργηση των δασμών που έχουν επιβληθεί σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την επιστροφή του Agim Veliu στη θέση του ως Υπουργό Εσωτερικών και μια συγγνώμη προς το LDK.

Ο Kurti δεν αντέδρασε κι έτσι το κόμμα του Isa Mustafa, αποφάσισε να υποβάλλει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Kurti, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι. Συνολικά 46 βουλευτές υπέγραψαν την πρόταση μομφής για την κυβέρνηση.

«Παρά την απόφαση της Προεδρίας του LDK, ο Πρόεδρος Mustafa έδωσε στον πρωθυπουργό Kurti πρόσθετη ευκαιρία να προβληματιστεί σήμερα σχετικά με την πλήρη και άνευ όρων κατάργηση των δασμών και να επιστρέψει ο Υπουργός κ. Veliu στο γραφείο, ζητώντας συγνώμη από το LDK. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν το σκέφτηκε. Ως εκ τούτου, σήμερα στο τέλος των εργάσιμων ωρών, το LDK υπέβαλε πρόταση εμπιστοσύνης με 46 υπογραφές », αναφέρει η ανακοίνωση του LDK.

Το Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου διευκρινίζει ότι μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μπορεί να εγερθεί κατόπιν προτάσεως του ενός τρίτου όλων των μελών της Συνέλευσης, που είναι 120 μέλη.

Σύμφωνα με το άρθρο 100, μια πρόταση μομφής εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης το αργότερο πέντε ημέρες και όχι νωρίτερα από δύο ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της./ibna